Betonnen trap bekleden Gent

Betonnen trappen afwerken in Gent met massieve eik, notelaar of tropisch hardhout ➡️ eigen voorraad hout ➡️ 100% ambachtelijk werk

Filip Van Damme maakt en plaatst de houten bekleding voor betonnen trappen in woningen en duplex appartementen.De meest gebruikte houtsoorten zijn: eik, notelaar, tropisch hardhout, gelaagd of gelamineerd hout.

Nieuwbouw woningen zijn tegenwoordig voorzien van een betontrap die daarna meestal worden bekleed in functie van de esthetiek, de gezelligheid, het gebruikscomfort.

Hetzelfde geldt voor te renoveren woningen die een granieten trap hebben. De nieuwe bewoners gaan heel dikwijls voor natuurlijke en zachte materialen, in harmonie met de rest van het interieur.

Filip Van Damme heeft zich als volleerd trappenmaker gespecialiseerd in het segment van de betontrappen en ervaring opgedaan met alle mogelijke situaties, want de ene trap is de andere niet. Daarnaast zijn houtkennis en zin voor nauwkeurigheid evidenties.

Voor betontrappen in Gent is hout 100% geschikt. De volmaakte trapbekleding ziet er als volgt uit.

 

Enkel door millimeterwerk bekomt men een perfect “sluitend” resultaat. Trede per trede worden gemeten, bewerkt, afgewerkt. Ergonomische en veilige treden zijn goed voor jong en oud.

Een geruisloze trap komt dag en nacht van pas. Het gemak in onderhoud is meegenomen: eenvoudig te vernissen of te oliën. De warme, natuurlijke en eigentijdse uitstraling maakt de woning af. Meestal neemt de trap een vrij dominante positie in.

Trapbomen, leuningen, handgrepen, balustrades, overlopen en achterkanten verdienen het in dezelfde stijl te worden afgewerkt.

Hoe in Gent een betonnen trap bekleden met hout?

  • Betonnen ondergrond renigen en gereed zetten.
  • In de eigen schrijnwerkerij: verzagen van het hout en  samenstellen van de trap.
  • Op de werf: plaatsen en bevestigen van de traptreden, stootborden, het achterhout, leuningen, balustrades en de rest van de trapomgeving.
  • Systematisch afkitten.
  • De voordelen van trapbekleding uit hout zijn legio.
Houten trappen Van Damme Filip | van.damme.filip@telenet.be | Actief in Dentergem als ✅ Trappenmaker ✅ bekleden betontrappen ✅ bekleden houten trappen ✅ Herstelling trappen